Monday, September 2, 2013

Uvertira u novu sezonu KHL Lige

U srijedu počinje nova sezona ruske KHL Lige i odlučio sam napraviti malu uvertiru kao uvod u ono što nas očekuje u narednim mjesecima. Druga najjača liga svijeta, poslije američko-kanadske NHL Lige širi se sa svakom godinom tako da su od ove sezone pristupnicu dobili zagrebački Medveščak i ruski Admiral Vladivostok. KHL se dijeli na zapadnu i istočnu konferenciju, igra se 56 kola i prvih 8 ekipa iz svake konferencije ulazi u play-off, odnosno borbu za naslov gdje pobjednik osvaja Gagarin Kup. Sa zvjezdicama i kratkim analizama budem procijenio mogućnosti timova, dakle, krenimo:


* * * * *
Cska Moskva; UHC Dynamo; SKA St.Petersburg; Tractor Chelyabinsk
Favoriti na papiru, favoriti na ledu? Ova 4 kluba sigurno imaju kvalitetu, logistiku i sve ostalo da se nadaju biti pobjednikom Gagarin Kupa. Meni osobno najveću šansu za naslov ima CSKA Moskva.

* * * *
Bars Kazan; Lokomotiv Yaroslavl; Metallurg Magnitogorsk; Avangard Omsk
Koliko zaista mogu daleko? Klubovi sa četiri zvjezdice i potencijalna prijetnja favoritima. Sigurni putnici za doigravanje, uz klubove koje sam naveo kao 'upset alert'.

* * *
Spartak Moskva; Amur Chabarovsk; Ufa; Atlant Mytishi; Dinamo Minsk; Slovan Bratislava; Barys Astana; Dinamo Riga; Donbass; Sibir Novosibirsk
Nit' smrde nit' mirišu, kako bi rekao narod. Mogu pobijediti svakoga kad imaju svoj dan ali na duže staze realnost je borba za što bolje play-off pozicije. 

* *
Metallurg Novokuznetsk; HC Yugra; Torpedo Novgorod; Niznekamsk; Yekatirunburg; Podolsk
Sanjaju play-off? Ovi klubovi mogu se samo nadati da netko od gore navedenih klubova ima izrazito lošu sezonu pa da se proguraju među putnike za doigravanje.

*
Medveščak Zagreb; Admiral Vladivostok
Što mogu pokazati i dokazati? Medveščak sasvim sigurno bude tvrd orah na svom ledu, ekipa je nova, čak bih rekao dosta kvalitetna ali za dugu sezonu i gostovanja, teška zadaća, barem za premijernu sezonu.

Upset Alert:   Severstal Cherepovec; HC Lev Praha
U sportu postoji termin koji označava 'underdog team', dakle tim iz prikrajka koji bi mogao nanijeti dosta štete favoritima. Mislim da favoritima i ostalim timova bude pala roleta na oči kada za protivnike budu imali Cherepovec i HC Lev. S ove dvije ekipe računajte na velike stvari i forsirajte ih na svojim listićima ;)

No comments:

Post a Comment